remote çalışma nedir

Freelance Çalışmak İle Girişimci Olmanın Farkları

Freelance Çalışmak: Girişimcilik kendi içinde bir çok kola ayrılabildiği gibi farklı sektörlere de ulaşmıştır. Günümüzde ise freelance çalışmak, home-office şeklinde çalışmak daha da yayılmış çoğu insan bu şekilde çalışmaya başlamıştır. Peki bu, girişimcilik olarak değerlendirilebilir mi? Veya girişimciliğe ulaşmak için atılan bir adım mıdır? Bu, çoğu kişi tarafından farklı yorumlanabilir. Ancak girişimciliğin freelance şeklinde çalışmayı kapsadığı gerçeğini de unutmamak gerekiyor.

Freelance çalışmak, bir kurum veya şirkete bağlı işleri; proje bazlı, saatlik veya belirleyeceğiniz herhangi bir kritere göre anlaşarak dilediğiniz yerden, – evden, kafeden gibi serbest ortamlarda- yerine getirmektir. Aslında bir bakıma o şirketin uzaktan bir elemanı olarak nitelendirilebilir.

Girişimcilik ise apayrı bir kavramdır. Çok geniş bir alanı olmakla birlikte sadece tek bir işle de meşgul olunmaz. Aynı anda bir çok işi yürütebilmenin adıdır girişimcilik.

Bu yazımızda bir kaç madde dahilinde freelance çalışmak ile girişimciliğin arasındaki temel farkların neler olduğuna değineceğiz. Size göre hangisi uygun, bu yazımızla birlikte karar verebilirsiniz 🙂

1- Ne Kadar Yaratıcı ve Üretkensiniz?

Bahsettiğimiz üzere freelance şeklinde çalışan kişiler çalıştıkları kurumun tüm işlerinden değil de belli bir kısmından sorumludurlar. Sadece aldıkları işin yerine getirilmesini sağlarlar ve ona göre bir plan çizerler. Girişimci dediğimiz kişiler ise bir şirketin başında yönetici olup tüm işlerin sorumluluğunu alan ve bunu ekibine yayan kişidir. Sürekli ekibiyle ve diğer yönetici arkadaşlarıyla iletişim, etkileşim halinde olup şirketin tüm departmanlarıyla ilgilenen kişidir.

Freelancer kişiler de girişimciliğe bu gibi çalışmalardan geçerek adımlarını atabilir. Yine bu işler sayesinde de tecrübe kazanırlar ve şirket ortamına girdikleri zamanlarda zorlukların üstesinden daha kolay gelebilirler.

2-Kendinizi Tanımlayın

Siz freelance bir şekilde çalışarak sadece kendi yeteneğinizi ortaya koyabilir, bunu geliştirebilirsiniz ve o yeteneğinizle ön planda olabilirsiniz. Örneğin iyi bir web tasarımcısı, yazar, programcı veya grafik tasarımcı olabilirsiniz. Bu denli başarılı bir iş süreci geçirerek alanınızda uzmanlaşabilirsiniz de. Başarıya ulaşmak için ve iyi odaklanmak için de evde veya kafede değil de Kamara Sanal Ofis ortamında çalışmak size çok katkı da sağlayacaktır.

Girişimciler ise ortaya, belki de daha önce hiç çıkmamış bir ürünü çıkararak adından söz ettirirler. Henüz doğmamış ve piyasada olmayan fırsatları ortaya çıkararak insanların bundan yararlanmalarına da sebep olurlar. Bunlara Facebook, Apple, Amazon gibi büyük girişimler örnek verilebilir.

3-Daha Çok Neleri Düşünüyorsunuz?

Freelance çalışmak ile girişimciliğin temel farklarından birisi de zamanı nasıl ve ne için kullandığıdır. Özellikle plan ve düşünce konusunda. Girişimcilerin bahsettiğimiz üzere büyük projeleri, girişimleri vardır ve bunları gerçekleştirmek için çokça zaman harcarlar. Sadece mesai saatleri de yetmeyebilir buna. Geceleri bile kendi başlarına bazı şeylere karar verme, gidişatı belirleme, rapor ve analiz gibi işlerle meşguldürler. Bir nevi fedakarlıktır bunun adı. Başarılı bir girişim için bunlara da gerek vardır. Şirket, ofis ortamında girişiminize daha iyi odaklanmak ve başarılı işlere imza atmak için Kamara Hazır Ofislerini tercih edebilirsiniz. Bu ofislerdeki imkanlardan siz de yararlanarak zamandan kazanırsınız ve bu zaman içinde de neler yapmanız gerektiğini ve planlarınızı düşünürsünüz.

Freelance çalışanlar da geceleri düşünüp zamanlarını bu yönde feda edebilirler. Ancak bu, girişimciliğe göre daha az yaşanır. Çünkü freelancer çalışan kişinin elindeki iş daha az kapsamlıdır ve alınacak bir kaç karar ile şekillenmeye başlanır.

4-Para Kazanma Durumları

Freelancer çalışanlara bakıldığında bir yandan kendileri için avantajlı sayılabilirler. Çünkü tek kişidirler ve ekipleri yoktur genelde. Kazanacağı para da genel olarak yaptığı iş sayısı kadardır. Yani tamamen kendine bağlıdır. O dönem içinde ne kadar iş yapmış ise onun karşılığını alacaktır.

Ancak girişimciler çok daha farklıdır. Çünkü ekipler aracılığıyla çalışırlar. Sadece yaptıkları iş kadar da para kazanmazlar. Her an para kazanabilirler, uyurken bile. Bu yönden bakıldığında şirket ortamında tüm işlerin eksiksiz ve planlı bir şekilde olması gerekmektedir. Bunun için de ekip ortamında iyi bir uyum ve iletişimin olması da gerekiyor. Aksi durumda bir işin aksadığını düşünürsek bu büyük kayıplara da sebep olabilir.

Bakıldığı zaman freelance çalışmak daha rahat ortamda çalışmak gibi geliyor. Ancak bu ortam rahat diye de herkesin bu işi yapabileceği anlamına gelmiyor tabi. Bir de çalışanın kendisinde bitiyor iş. Çünkü kazanacağı para ve harcayacağı zamana kendisi karar verecektir, o dönemki performansı özellikle. Ancak bu freelance çalışanların tek ortamlarda olması, kendisini teşvik edecek başka kişilerin olmaması onların düşüncelerini ve motivasyonunu da etkileyebilecek bir durumdur. Çünkü ne kadar freelance şeklinde çalışsa bile girişimciliğe atmış olduğu adımlardan bir tanesidir.

Bu kişilerin bu girişimciliğin başlangıcı noktası dediğimiz yerde yalnız kalmaması ve motivasyonunu öne çıkarması adına bahsettiğimiz üzere sektörden, sorunlarla karşılaştığında danışacağı, akıl alacağı iş arkadaşları edinmelidir.

Kamara’da Sizin Gibi Yüzlerce Girişimci İle Arkadaşlık Kurabilirsiniz

Kamara’da sanal ofislerde çalışanın size katkılar sağlayacağından bahsetmiştik. Öncelikle Kamara’nın ne tür bir şirket olduğuna ve kimlere, nasıl hizmet ettiğine değinelim.

Kamara şirketi, bini aşkın mutlu müşterisine, girişimcilere, kurumsal firmalara ve derneklere hazır ofis; freelance, home-office tarzı uzaktan çalışmak isteyen kişilere sanal ofis ve paylaşımlı ofis hizmetleri sunan bir kuruluştur.

Ofis hizmeti sunmakla birlikte girişimcilerine ihtiyaç halinde toplantı salonlarını da açan Kamara’da fırsatlar bununla bitmiyor.

Sanal Ofise Geçerek Sağlayacağınız Avantajlar

  • Resmi adres olarak gösterebilirsiniz,
  • Stopaj ödemezsiniz,
  • Profesyonel sekreterya,
  • Mesai saatleri dışında telesekreter,
  • Posta, kargo teslim alma
  • Tüm ofis ekipmanları
  • Toplantı odalarına erişim
  • Faturaların hepsi kiraya dahil
  • Yasaldır

Sanal ofis ile her yerden çalışma imkanınız vardır. Tabi ki firma imajınıza ödün vermeden. Kamara ofislerinde işinize devam ederek belirttiğimiz ortamı yakalayabilirsiniz Yani siz ve sizin gibi freelance çalışanlar ve girişimciler ile arkadaşlık, komşuluk kurarak karşşılıklı işlerinizden faydalanabilir, yeni bilgiler öğrenebilirsiniz. İçinizdeki istek ve azim Kamara ofislerinde başarı ile taçlanacak, girişimciliğe atmış olduğunuz adımlar ve kazanacağınız tecrübe daha sağlam olacaktır.

Ayrıca yine Kamara ofislerinde başka işlerle uğraşmanıza gerek kalmayacak. Bu yönden bakıldığında zamandan kazanmış olacaksınız ve bu zamanı işinize daha iyi odaklanarak kullanma şansınız olacaktır.

Hem uygun fiyatlı hem de sizin gibi girişimcilerin bol olduğu Kamara ofislerine uğrayarak elde edeceğiniz başarılara ilk adımınızı atabilirsiniz.

Genel olarak baktığımızda girişimcilik sektörü freelance çalışmak isteyen kesimi kapsayan geniş bir alandır. Ne kadar benzer yanları olsa bile kriterler girişimcilikte daha baskın bir şekilde gözükmektedir.