Başarılı İnsanların Düşünce Tarzları
Sizce başarılı insanların düşünce tarzları nedir? Her girişimci aynı şeyi düşünebilir mi? Amaçlar, hedefler elbette kişiden kişiye farklılık gösterse de ortak gaye herkesin kendi belirlediği hedefe hatta daha üstüne ulaşmasıdır. Hedefe ulaşmak adına yapılması gereken şeyler vardır. Ki bunlar başarılı girişimcilerin ortak düşüncelerini oluşturmaktadır. İşte başarılı insanların düşünce tarzları ve yazımızdaki alt başlıklar;
- Hedefler altındır
- Gelecek zaman şimdiki zamana göre daha önemlidir
- Başarısızlıklar kötü değildir
- Fırsatlar her yerde!
- Hiçbir şey mükemmel değildir
Başarı nedir? Hayatta kimlere başarılı denir? Hedefe, istenilen noktaya ulaşmaya başarı, bu başarıyı getiren kişilere de başarılı insanlar deriz. Başarı herkese göre farklılık gösterir. Ancak temel anlamda hedefe ulaşmak, plan programı takip ederek sonuç elde etmek ve neticesinde kazanmak başarı sayılmaktadır. Peki başarının ölçütü nedir? Başarının ölçütü, şartı da yine kişiden kişiye değişir. Örneğin yeni bir girişime başlayan kişi için ilk 1 ayda 100 müşteriye ulaşmak başarı iken girişimini devam ettiren bir başka girişimci için başarı bir ayda 500 farklı müşteriye ulaşmak olabilir. Buna ise elde bulunan imkanlar, çevre, çalışma ekibi ve kişinin planlamaları etken olur. Başarı, başarı ölçütü, başarının şartları hepsi için farklı olabilecekken çoğu zaman başarılı insanların düşünce tarzları benzerlik göstermektedir.
Başarmayı amaç edinen, hep daha ileriyi düşünen insanların vizyonları daha geniş olmakla birlikte, başarmak için tüm imkanları kullanabilecek ve olabildiğince risk alabilecek yapıya sahiptirler. Başarı elde etmek çok kolay olmadığı gibi imkansız da değildir. Nitekim geçmişten günümüze kadar gelen sürede onlarca girişimci imkansızlıklar eşliğinde adından söz ettiren başarılara imza atıp günümüz girişimcilerine büyük örnek olmuşlardır.
Peki başarılı insanların düşünce tarzları nelerdir? Hangi düşüncelerde birleşerek başarıya ulaşabiliyorlar? İşte başarılı insanların düşünce tarzları;
Hedefler Altındır
Girişimciliğe başlarken girişimciler her zaman bir noktaya kilitlenir ve o noktaya ulaşmak için gereken her şeyi yapmaya çalışırlar. O nokta dediğimiz şey ise hedeftir. Hedefler başarıların gerçekleşmesi için ulaşılması gereken noktalardır. Bu noktaya ulaşmak kimine göre zor kimine göre daha kolaydır. Ancak zor olanı kolaylaştırmak gibi bir şey de vardır. Örneğin iyi bir planlama, strateji geliştirme, ekip çalışması, müşteri memnuniyeti ve daha fazlası. Tüm bunların harmanlandığı yerde ise başarıya er ya da geç ulaşılacaktır. Bundan ötürü girişimcilerin düşüncelerinde her zaman hedefler vardır. Hedefler onlar için altın değerindedir. Çünkü biliyorlar ki hedefe ulaşılmadığı sürece başarılı sayılmazlar ve neticesinden kazanım elde edemezler. Girişimcilikte ayakta kalmak ve istikrarlı olmak hedeflere, başarılara bağlıdır.
Gelecek Zaman Şimdiki Zamana Göre Daha Önemlidir
Şimdi yapılan işler gelecekteki yapılacak işlerin ve kazanılacak başarıların habercisi olacaktır. İstikrarlı ve sürekli gelişen, değişen bir yapıya sahipseniz şimdiki emeklerinizin gelecekte kazanacaklarınız ile bağlantılı olacağını bilmeli ve buna göre hareket etmelisiniz. Bundan ötürü girişimcilerde olan bir diğer düşünce de gelecek zamanın şimdiki zamandan kısmen daha önemli olmasıdır. Ancak geleceğe ulaşmak adına şimdiki zamanın da en verimli biçimde değerlendirilmesi gerekir. Zamanı verimli geçirmek de önemlidir tabi. Peki zaman nasıl verimli geçirilir? İşler nasıl daha etkili olur buradan okuyabilirsiniz.
Başarısızlıklar Kötü Değildir
Eğer girişimci iseniz başarısız olmaya, tekrar tekrar denemeye ve olumsuzluklarla karşılaşacak kadar cesaretli olmaya hazır olmalısınız. Çünkü siz her zaman başarılı olamayabilirsiniz. Aslında gerçek girişimciyi sözde girişimciden ayıran en temel nokta da burasıdır. Herhangi bir olumsuzluk durumunda pes edip işini terk etmek girişimcilik sınırları içerisinde olmayan bir harekettir. Başarısızlıklar kötü değildir. Neden mi? Çünkü başarısız olduğunuzda o konuyla alakalı bir tecrübe sahibi olacak ve diğer denemenizde daha dikkatli olmaya özen göstereceksiniz. Ki, gerçek hayatta da iş hayatında da iniş çıkışlar önemlidir.
Fırsatlar Her Yerde!
Özel sektörde daha ileri noktada ve kalıcı olmak öne gelen fırsatları da değerlendirmeye bağlıdır. Nasıl ki siz kendiniz işiniz için fırsatlar oluşturuyor ve olabildiğince en basit yoldan hedefe kilitleniyor iseniz sizden bağımsız gelişen olaylar da size yeni fırsatlar oluşturuyor olabilir. Bu fırsatlar genelde sizin maddi açıdan daha avantajlı olmanızı sağlayan fırsatlardır. O halde Kamara’da uygun kira fiyatları ile ofis sahibi olma fırsatına ne dersiniz! Sizin işinize uygun hazır, sanal veya paylaşımlı ofislerden birini tercih ederek beraberinde bir çok avantajdan yararlanma fırsatına sahip olacaksınız. Ki, ofis ortamı girişimcilikte önemli bir rol oynar.
Hiç Bir Şey Mükemmel Değildir
Her zaman en iyi noktada olduğunuzu vurgulamak sizin amaçlarınızın kısıtlanmış, geliştirilemez olduğunuzu gösterir. Bunun önüne geçebilmek de ancak hedeflerinizi sürekli büyütmek her zaman daha büyük azimle daha büyük işlere imza atmak ile mümkündür. Bunu gerçekleştirebilen bir girişimcinin başarısız olma ihtimali yoktur. Çünkü kendini kısıtlaması olmaz, ekibini de bu noktada motive eder. Bu durumda hem yeni başarılar elde eder hem de amaçları her zaman daha büyük olur. Bu da hiç bir şeyin mükemmel olmadığına, mükemmel sandıklarımızın daha iyisi olabileceğine kanaat getirir.
Sektörde Bir Değer Kazanmalı
En önemli düşünce tarzı bu olsa gerek. Çünkü bir girişimci olarak halka, insanlara, müşterilerinize bir şeyler üretecek ve onların yararları adına çabalayacaksınız. Bunları gerçekleştirirken bir prestij kazanacak ve müşterilerinizin gözünde de değeriniz artacaktır. Tabi işinizi en iyi biçimde, dürüstçe yaptığınız sürece. Böyle bir yaklaşım ile işlerinizi devam ettirmek daha fazla müşteriye ulaşmak ve neticesinde daha fazla kazanarak hedeflerinize daha hızlı ulaşmayı sağlar. Sektörde bir değer kazanmalı ve bu değeri asla kaybetmemelisiniz.