Kendinizi Nasıl Daha İyi Yönetebilirsiniz

Kendinizi Nasıl Daha İyi Yönetebilirsiniz: İşinizi, ekibinizi daha iyi nasıl yönetebilirsiniz? Tabi ki kendinizi daha iyi yöneterek. İnsanın kendini, duygularını iyi yönetmesi gerekir. Bu sayede duygu ve düşüncelerinizi kontrol altında tutarak daha iradeli bir yapı sergilersiniz. Bu da girişimciler için en büyük kazanımlardan birisidir aslında. Her şeyin farkında olabilmek, çevresini iyi tanımak ve iradeli davranmaktır. Peki kendinizi nasıl yönetmeyi biliyor musunuz? Veya daha iyi nasıl yönetebilirsiniz. Bunun için anahtar öneriler başlığı altında yazımızda girişimcilerin, başarı peşinde koşanların kendilerini nasıl yönetmesi gerektiğine değineceğiz. Siz de bu sunacağımız anahtar öneriler altında daha iyi bir yönetim anlayışına sahip olabilirsiniz.

İşte size bahsedeceğimiz, kendinizi daha iyi yönetmek adına anahtar öneriler;

1-Kendinizi Tanımalısınız

Kendini iyi yönetmek kendinizi iyi tanımaktan geçer. Kendinizi ne derecede iyi tanıyorsunuz? Buna cevap vermek adına bazı kıstasları değerlendirebilirsiniz. Örneğin neler yapmaktan hoşlanırsınız, hangi aktiviteleri yapmaktan zevk alırsınız bunları analiz etmeyle başlayabilirsiniz. Kendinizi nasıl tanımlarsınız? İyi bir yönetici mi, iyi bir dinleyici mi veya iyi bir konuşmacı mı? Bu tip belirlemeler sizin geleceğinizi de şekillendirecektir. Çünkü kendinizi tanıyor olup atacağınız adımları daha iyi bilirsiniz. Bir başka seçenek ise bireysel mi çalışmak sizin için iyi yoksa takım halinde çalışmak mı? Takım halinde çalışmak ise etrafınızdaki kişilerin özellikleri neler olmalı? Çalışma ortamınız nasıl olmalı? Bu tip sorulara kesin ve net cevaplar verebiliyorsanız kendinizi tanıma noktasında iyi bir konumdasınız demektir. Çünkü sadece kendiniz olarak düşünmeyin çalışma ortamlarını da ele almalısınız.

2-Güçlü Yönlerinizi Geliştirerek

Kendinizi tanırken sizde olan iyi veya kötü özelliklerinizi de ortaya çıkarmış olursunuz. Bu özellikleri saptadıktan sonra hangi yönlerinizi geliştirmeniz gerektiğine karar verebilirsiniz. Güçlü olan yönlerinizi daha geliştirmek üzerinde çalışabilirsiniz. Çünkü zaten o noktada iyisiniz ve geliştirilebilir bu. Zayıf olduğunuz noktaları da geliştirebilirsiniz elbet ancak buna zaman harcamak ne kadar doğru? Zaman açısından sorun çekmemek adına güçlü yönlerinizi daha güçlendirmeniz en etkili yol olacaktır.

3-Sınırlarınızı Belirleyin

Siz yöneticisiniz. Ekip liderisiniz. Kurallarınızı kendiniz koymalı ve bu kurallar çerçevesinde disiplini de korumalısınız. Neyi, nerede ve ne zaman yapacağınıza siz kendiniz karar verin Bunun sınırlamasını siz yapın. Böylece diğer ekip arkadaşlarınız üzerinde de saygınlık olur ve daha esnek bir çalışma ortamı da yaratırsınız.

4-Motivasyon Kaynağınızı Bulmalısınız 

Sizin psikolojik olarak ayakta durmanızı, girişiminizde devam etmenizi sağlayacak en önemli faktörlerden biri şüphesiz motivasyondur. Motivasyonunuzu hiç bir zaman kaybetmemeli, ekibinizde de bunu hissettirmelisiniz. Nitekim motivasyonun kaybolması demek işe olan bağımlılığı da azaltarak verimi düşürür. Peki motivasyonu nasıl elde edebilirsiniz.

Sizi harekete geçirecek, sizi teşvik edecek insanlar ile arkadaşlıklar kurabilirsiniz. Onlara işlerinizde karşılaştığınız sorunları anlatmak, istişareler yapmak size yol gösterici olabilir. Bu noktada ofisinizi Kamara ofislerine taşıyarak Kamara ofislerinde girişimlerini sürdüren yüzlerce girişimci ile bahsettiğimiz bu iletişimi kurabilirsiniz. Hem de motivasyonunuz artarak devam eder, bu da sizi işinizde daha iştahlı yapar.

5-Önsezi Oluşturun

Önseziden kastımız planlı davranmaktır aslında. Kendinizi Nasıl Daha İyi Yönetebilirsiniz, Nasıl mı? Yeni bir projeye, bir işe başlama durumunda bu işin size neler katabileceğini bir yıl önceden bir yerlere not edebilirsiniz. Proje bitiminde ise gerçek analizleri tahminleriniz ile karşılaştırarak değerlendirme yapabilirsiniz.

6-Gelişime Ayak Uydurun

Girişimcilik sektörü ve diğer tüm özel sektörler gelişime, değişime açık bir şekilde devam eder. Siz de bir girişimci olarak ayakta durmak, kazanmak, başarı elde etmek istiyor iseniz bu gelişime sizin de ayak uydurmanız gerekiyor. Gelişim, üzerine koymak, yerinde saymamaktır. Sürekli daha ileriyi hedefleyerek ekibinizi de bu hedefe sürüklemekle olacaktır. Bu gelişimle daha iyi yerlerde olacağınızdan şüphe etmeyiniz.

7-Ertelemeyin

Ertelemeyi tembeller yapar. Sizde tembelliğe, ertelemeye yer olmamalı. Gelişim ve değişimden bahsedeceksek eğer işlerin planlı ve zamanında yapılmasına özen göstermelisiniz. Bu sizin daha dinamik bir şekilde ilerlemenizi sağlayacaktır.

8-Geleceği Planla Anı Yaşa

Önsezi oluşturmakla örtüştürebiliriz bunu. Vizyonlu bir girişimci geleceği de şekillendirmek zorundadır. Günü kurtarma düşüncesinde olan girişimlerin uzun ömürlü olmadığını da düşünürsek planlı olmak artık şart olmuştur.

Ancak tabi tümüyle işlerinize değil özel hayatınızı da planlı olarak devam ettirmelisiniz. Anı yaşamak derken de bunu belirteceğiz aslında. Tatildeyseniz tatilinizi düşünün ve dönüşünde işinize odaklanın. En basit örnek bu verilebilir.

Geleceğinizi planlayın ancak içerisinde bulunduğunuz zamana kendinizi odaklayın. Anahtar öneriler arasında özet bu olsa gerek.

Motivasyon, Planlama ve Başarı İçin Ofisinizi Kamara’da Kiralayın

Profesyonel bir alanda çalışmak sizin de gelişiminize katkıda bulunacaktır. Yazımızın bir bölümünde de bahsettiğimiz gibi motivasyonunuzu etkileyecek bir çalışma çevresi girişimcilerin ihtiyaç duyduğu bir şeydir. Bu çevreyi de Kamara’da edinebileceğinizi unutmamak gerekir.

Peki Kamara’da  neler var, kimlere hitap eder bunlara açıklık getirelim.

Kamara, şirket kurmayı planlayan girişimcilere, şirketlere, derneklere hazır ofis, sanal ofis ve paylaşımlı ofis hizmeti veren bir kuruluştur. Yani sektörünü ne olursa olsun ofise ihtiyacı olan her girişimciye kaliteli ofis hizmeti sunar Kamara.

Ayrıca Kamara’da toplantı salonlarını da rahatça kullanabilirsiniz. Kendinizi Nasıl Daha İyi Yönetebilirsiniz, Gerektiği zaman misafirlerinizi, ziyaretçilerinizi toplantı salonlarına getirerek daha rahat koşullarda toplantılar gerçekleştirebilirsiniz. Bu da gerek müşterilerinizde gerekse de ortak projede yer aldığınız diğer girişimcilerde önemli bir iz bırakacaktır.

Müşteri gözünden baktığımızda ise müşteriler size ulaşmakta zorluk çekmeyecektir. Çünkü ofiste siz olun ya da olmayın hiç fark etmeksizin sekreterleriniz aracılığı ile müşterileriniz, ziyaretçileriniz size ulaşmış olacak. Böylece gerek iş gerekse de müşteri kaybetmemiş olacaksınız. Bir nevi ofiste olmasanız da gözünüz arkada kalmayacak. Çünkü Kamara müşterilerinizi en iyi misafirperverlikle, ikramlar eşliğinde ağırlayacaktır.

Anahtar öneriler ile sunduğumuz bu başlıklar sizin girişimcilik sürecinizde yapmanız gerekenlere yer verdik. Bu başlıkları yok saymadan ve istikrarlı bir şekilde devam ettirmelisiniz.