Zihin Bulanıklığı Nasıl Önlenir

Zihin Bulanıklığı: Bir girişimci iseniz veya kendi işletmenizi yönetiyor özel bir sektörde hizmet veriyorsanız gerek mesai saatleri içerisinde gerekse de çalışmaların mesai saatlerini taşırdığı zamanlarda zihniniz ilk başladığınız gibi rahat olmayacaktır. Bu bir bakıma bir şeylerle uğraştığınız ve hedefine yoğunlaştığınız için iyi olmakla birlikte beraberinde yapacağınız yeni işlere yoğunlaşmanız, odaklanmanız için de olumsuz bir şeydir. Zihin bulanıklığı çeşitli nedenlerle daha da çok oluşur. Nitekim bunlar işlerin yolunda gitmemesi, başarısızlık veya ekip işi anlaşmamazlık durumları olabilir.

Peki zihin bulanıklığı nasıl önlenebilir? Hangi yöntemler kullanılarak işlere daha çok odaklanılabilir veya hedeflere daha sağlam gidilebilir? Tüm bu soruların cevaplarını bulacağınız yazımızda zihin bulanıklığına karşı yapmanız gerekenlere yer vereceğiz. Dilerseniz başlayalım:

1-Beyninize Yüklenmek Yerine Kağıt Kalem Kullanın

Person Writing on Paper Using Yellow and Black Pen

Yazmak en güzel şeylerden biridir. İnsan beyni çok büyük bir kapasiteye sahiptir, aynı anda yüzlerce bilgiyi hafızanıza alabilirsiniz. Ancak bir yerden sonra bunun baş ağrısı, iyi odaklanamama gibi sorunlarıyla da karşılaşma ihtimaliniz yüksektir. Bunun önüne geçmek adına edindiğiniz her bilgiyi veya önemli gördüğünüz başka bilgileri bir kağıda yazmalı ve onu saklamalısınız. Böylece onu zihninizde taşımak gibi zorunluluğunuz da olmayacak ve zihniniz biraz olsun rahatlayacaktır.

2-Bazı Zamanlarda Nefes Almanıza İzin Vermek

Mesailer, dosyalar, çalışma ortamları, toplantılar derken kendinizi ister istemez bir koşuşturmacanın içinde bulur ve bir yerden sonra işinize odaklanma sorunu yaşarsınız. Çünkü gerçek manada bir yerden sonra işe ilk başladığınız saat ile kıyaslama yaptığınızda çok büyük farklar görürsünüz. Bu gibi durumlarda verim alamayacağınızı da bilerek kendinize kısa molalar verebilirsiniz. Unutmamalısınız ki bu verilen molalar zaman kaybı değil aksine sizin zihninizi toparlamanız ve işlerinize daha iyi odaklanmanız adına bir ihtiyaçtır. Kendinizi çok bunalmış biçimde gördüğünüzde veya belli aralıklarla kısa molalar vererek zihninizi rahatlatabilirsiniz.

3-Gözlerinizi Dinlendirmeyi Unutmayın

Man Sleeping on Gray Bench

Gün boyunca işlerinizi bilgisayar başında, telefon trafiklerinde veya dışarıda olmanız durumlarında tabletler vasıtasıyla gerçekleştiriyor olabilirsiniz. Bu bir yerden sonra gözlerinizin de olumsuz etkilenmesine sebep olacaktır. İş dışında sosyal medya, internet haberleri gibi etkinlikleri de işin içine kattığımızda neredeyse gün boyunca kendimizi teknolojiye hapsediyoruz. Özellikle de gözlerin dinlenmesi açısından gerekmediği zamanlar bilgisayar, telefon gibi materyalleri bir kenara bırakarak farklı aktiviteler yapıp gözleri dinlendirebiliriz. Ya da çok basit bir yöntem daha; her yarım saatte bir 20-30 saniye boyunca başka bir cisme veya kişiye bakmak da gözlerinizi dinlendirmek için yeterli olacaktır.

4-Güneş Işığı ve Kahve Zihninize Çok İyi Gelecektir

Güneş ışığı doktorların çoğuna göre kişinin odaklanması, konsantre olması ve ruh halini direkt etkiliyor. Güneş ışığından gelen D vitamini ise kemiklere iyi gelmekle birlikte insanın ayılmasını ve enerjik olmasını da sağlamaktadır. İşine sabahın erken saatlerinde başlayan kişiler özellikle ofisin, çalıştığı yerin pencerelerini açarak içeriye güneş ışınlarının girmesini sağlamalı ve güneşten yararlanmalıdır.

Zihin bulanıklığı karşısında önlemlerden biri de kahve tüketmektir. Kahvenin de zihne iyi geldiğini ve enerji verdiğinin farkında olmalı ve çalışırken belli zamanlarda tüketmelisiniz.

Ofisinizi Kamara’ya Taşıyarak Zihninizi Daha Etkin Kullanın, İşlerinize Daha İyi Odaklanın!

Kamara ofislerine taşınarak işlerinize orada devam etmeniz çalışmalarınızı büyük ölçüde kolaylaştıracak ve zihin bulanıklığı da yaşamayacaksınız.

Kamara, binden fazla mutlu müşterisine, şirketlere, derneklere ve firmalara hazır ofis, sanal ofis ve paylaşımlı ofis hizmeti veren bir şirkettir. Bunların yanında daha kaliteli ortamlarda toplantılarınızı gerçekleştirmeniz adına toplantı salonlarını da hizmetinize sunar.

Kamara ofislerinde zihninizi dağıtacak ortamları bulmak da çok kolaydır. Çünkü Kamara ofislerinde sizinle birlikte çalışan onlarca kişi yer almakla birlikte bunlarla arkadaşlık, komşuluk da kurabilir ve işten kalan zamanlarda Kamara’da yer alan teraslarda bu kişilerle yine Kamara tarafından ikram edilen çay ve kahveler eşliğinde sohbetler kurabilir, işlerinizin gidişatı için istişarelerde bulunabilir ve olası iş sorunlarına karşı da o kişilere danışarak çözümler üretebilirsiniz.

Sosyal açıdan kendinizi yalnız hissetmeyeceğiniz Kamara’da çalışmak size çok büyük bir ivme kazandıracaktır. Son derece modern ofislerde çalışma imkanına sahip olacak ve müşterilerinizi de çalışmalarınız ve çalışma ortamınız ile büyük ölçüde memnun edebileceksiniz.

Zihin bulanıklığı karşısında bahsettiğimiz bu çözümleri siz de uygulayarak zihninizi büyük ölçüde rahatlatabilir ve işlerinize de daha iyi odaklanabilirsiniz.