Müşteri Sayısı Nasıl Artırılır?

Müşteri Sayısı Nasıl Artırılır: Girişimcilerin sektörde devamlılığı çok kazanmalarına, şirketlerini istikrarla başarılı bir biçimde yönetmelerine bağlıdır. Bunu yapmak da şirketin müşteri sayısı ile doğru orantılıdır. Yani müşteri ağınız ne kadar büyükse ve siz ürünlerini ne kadar iyi pazarlayabilirseniz ürünleriniz o kadar talep görür ve neticesinde siz de daha çok kazanmış olursunuz. Bu yazımızda müşterinin öneminden ve müşteri sayısının artırılması için izlenmesi gereken yöntemleri ele alacağız. İşte yazımızın içeriğinde yer alacak alt başlıklar;

  • Müsyonunuzu/Vizyonunuzu tanıtın
  • Ürünlerinizi iyi pazarlayabilmek
  • Müşterilerinize iyi davranmak
  • Gündemi takip etmek
  • Teknolojinin gücüne inanın
  • İndirim ve kampanya gibi ilgi çekebilecek şeyleri gündeme alın

Girişimcilikte kazancı etkileyen en önemli faktörlerden biri müşteri kitlenizdir. Müşterilerinizin çok olması size çok kazanç sağlayabilecekken, başarınızı da etkileyecektir. Müşteri sayısının artması sadece parasal konuda değil bir çok yönde size avantaj sağlayacaktır. En önemlisi ise prestijiniz, tanınırlığınız artacak markanız daha da yayılacak. Bir çok girişimci para kazanmaktan ziyade tanınmayı daha ön planda tutuyor.

Peki müşteri sayısı nasıl artırılır, nasıl daha çok kişiye ulaşarak hem kazancınızı hem de tanınırlığınızı artırabilirsiniz? İşte müşteri sayısını artırmak için uygulanması gereken adımlar:

Misyonunuzu/Vizyonunuzu Tanıtın

Şirketiniz ne iş yapıyor, hangi kesime hitap ediyor ve hangi hedeflere ulaşmak istiyor? Bu gibi soruların cevapları misyon, vizyon başlıkları altında incelenebilir. Şirketinizin bu denli amaç ve uğraş alanlarını belirteceğiniz gerek tanıtım yazıları gerek internet, sosyal medya paylaşımları ile birlikte bir çok müşteriye ulaştırabilirsiniz. İnsanların, sizin şirketiniz hakkında bilgi sahibi olmaları onların en doğal hakkıdır. Bir müşteri olarak neyi nereden alacaklarına kendileri karar verebilecektir. Bu nedenle kendi firmanızı tanıtmak size bir artı olarak geri dönebilir.

Ürünlerinizi İyi Pazarlayabilmek

Siz bir girişimci olarak halka, müşterilerinize ürünlerinizi tanıtarak onlara pazarlayacak ve neticesinde kazanç elde edeceksiniz. Ancak ürününüzü iyi pazarlamak da bir yetenek işidir. Müşteriler sizin ürününüzü neden tercih etsin? Neden kullansın? Ya da neden sizin firmanıza gelerek sizden alış veriş yapsın? Bu soruların cevaplarını siz kendiniz müşterilerinize ürünlerinizi tanıtırken en iyi biçimde vermeye çalışmalısınız. Bir nevi müşteriyi firmanıza, sizden ürün almasına ikna etme yöntemidir bu. Müşteri kazanmanın bir yolu olan bu yöntemle birlikte kulaktan kulağa daha çok müşterilere ulaşabilirsiniz.

Müşterilerinize İyi Davranmak

Ürününüz ne kadar iyi ve kaliteli olursa olsun sizin firmanıza gelen müşteriye en iyi hizmeti sunmadığınız hatta onların istemediği biçimde davrandığınız sürece müşteri kaybetme riskiyle karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu nedenle müşterilerin iyi ağırlanması, iyi hizmetler verilmesi çok önemlidir. Müşteri memnuniyeti dediğimiz olay tamamen bundan ibarettir çünkü. Müşteriyi memnun etmek ilk hamleniz olmalıdır. Firmanızdaki sekreterlerin burada büyük bir sorumluluğu olacaktır. Çünkü firmanıza bizzat gelen kişiyi karşılayacak ve yönlendirecek olan kişi sekreterleriniz olacaktır. Siz de Kamara ofislerinde girişimlerinizi devam ettirerek alanında profesyonel sekreter, telesekreter imkanından yararlanabilir ve böylece gelen müşterilerinizi en iyi biçimde ağırlayabilirsiniz.

Gündemi Takip Etmek

Zaman geçtikçe ortaya, özellikle de teknoloji anlamında, daha iyi şeyler çıkıyor ve olanlar da sürekli gelişiyor. Siz de bu değişim ve gelişime ayak uydurabilmek adına gündemi olabildiğince takip etmeli ve ayak uydurmalısınız. Hem diğer rakip firmalardan geride kalmamak hem de halkın ihtiyaçlarına cevap verebilmek adına bunu yapmak zorunda hissetmelisiniz kendinizi.

Teknolojinin Gücüne İnanın

Teknoloji kavramı aldı başını gidiyor. Web siteleri, mobil uygulamalar, sosyal medya derken firmanızı, ürünlerinizi tanıtacağınız, müşteriler ile daha rahat iletişim halinde olacağınız bir çok platform mevcuttur. Bu platformlar sayesinde hem reklamlarınızı daha geniş kitlelere duyurma hem de daha çok müşteri kazanma imkanınız olacaktır. Bundan dolayı firmanıza ait bir web sitesinin olması çok önemlidir. Gerek firmanız için önemli duyuruları, gerek yeni ürünlerinizin tanıtımı gerekse de ilanlarınızın gösterilebileceği bir web sayfanız size ekstra güç verecektir.

İndirim ve Kampanya Gibi İlgi Çekebilecek Şeyleri Gündeme Alın

Müşteriyi tatmin etme ve daha çok çekme yöntemlerinden biri ürünlerinizde indirime gitme yöntemidir. Yılın belli aralıklarında ürünlerinizde kampanyalar düzenleyebilir, indirimlere gidebilirsiniz. Bu aynı zamanda bir stratejidir de. Çünkü müşterileri etkilemenin en iyi yollarından biridir indirim yöntemi. Böylece müşterileriniz hem ürünlerinizi daha rahat satın alabilecek hem de göreceksiniz ki bu zaman diliminde müşteri sayınız artmış olacak.