Milyonerlik İçin Gerekli 5 Adım

Bir çok girişimcinin iş yeri açarken temel hedefi çok paralar kazanmak veya milyoner olmaktır. Ki bu yadırganacak bir hedef de değildir. Milyonerlik İçin 5 Adım bu konuda garanti değil sadece başlangıçtır. Zira böyle büyük paralar kazanmak ve milyoner olmak artık kolay değildir.

Bunun için zor adımlardan geçmek ve beraberinde başarıyı da kovalamak gerekiyor. Bu yazımızda çok para kazanmak yolunda başka bir tabirle milyoner olma yolunda beş zor adımdan bahsedeceğiz.

1-Para konusunda hırslı olmayın.

İlk etapta amacımızla ters gibi görünse de, para konusunda hırslı olmamak gerektiğini bir çok zengin kişiler de onaylamaktadır. Hırs sizi bazen olumsuzluklara ve çok büyük başarısızlıklara itebilir. Bunlardan olmak istemiyorsanız hırsınıza kapılmamalı ve yenik düşmemelisiniz. Bazen para yerine umut vaat eden fikirleri seçmek en doğrusu olabilir. Çünkü bu küçük fikirler sayesinde ilerleyen zamanlarda büyük paralar kazanabilir ve iyi bir unvan yakalayabilirsiniz.

Milyoncuklar

Ne olursa olsun önünüze çıkan fırsatları iyi değerlendirmeniz gerekiyor. Kısa vadede daha az kazandıran ancak geleceği oldukça parlak olan ve size milyoner olma yolunda büyük bir ivme kazandırabilecek işlere yönelmeniz gerekebilir.

2-Daha çok para kazanmaktan ziyade daha çok insana ulaşmayı amaçlayın. 

Kısıtlı sayıda müşteriniz varken büyük paralar kazanmanız mucize olur. Bu nedenle ilk aşamada amacınız çok para kazanmak yerine çok insana ulaşmak ve onları müşteriniz haline getirmek olmalıdır. Bunu bir çok yoldan yapabilirsiniz.

En basit örneği dünyada milyonlarca hatta milyarlarca kullanılan sosyal medya hesapları ve ardından gelen reklamlardır. Ayrıca bu gibi yöntemlerle kazandığınız müşterileri de hemen kaybetmemek için daha çok aktif olmanız ve çalışmanız gerekmektedir.

3-Gelişiminizi sürekli olarak takip edin.

Günü birlik değil de planlar halinde çalışın. Ne kadar kazandınız ne kadar harcamanız oldu bunları iyi bilmeli gerektiğinde not almalısınız. Bu şekilde gelişiminizi takip edebilirsiniz. İşinizin gelişimini, işinizdeki değişimleri, müşteri sayısındaki değişimleri, kazanç ve maliyetlerdeki değişimi en az haftada bir veya ayda bir, bu zaman size kalmış,  inceleyin.

Bu sayede işinizin ne yönde değiştiğiniz başarıya mı yoksa iflasa mı sürüklendiğinizi geç olmadan fark edebilecek, aldığınız kararların ya da işinizdeki değişikliklerin etkilerini görebilecek ve gerektiğinde müdahale edebileceksiniz.

4-Belirli bir çalışma programınız olmalıdır.

Her zaman bir işe başlarken çalışma planınızın olması gerekiyor. Çünkü plan olmadan hedeflere ulaşmak ya gecikir ya da başarıya ulaşamazsınız. Bu nedenle mutlaka ne yapacağınızı önceden planlayın.

Hedefler ediniz, belirli bir program kurun ve bu programı destekleyecek bir hayat tarzını benimseyin. Arızalı olanı tamir edin, gerektiğinde geliştirin, değiştirin ve hedefinizi planlı bir şekilde ilerlemesi için önünüze çıkan tüm engelleri aşın.

Sonun başarılı olabileceğinizin kanıtları her tarafta mevcuttur. Siz daha fark etmeden milyoner olacağınızdan eminim.

5-Dünyanın “en başarılı” insanlarını araştırın.

Bol bol başarı hikayesi okuyun. Milyonerlik, Bu, sizi ayrıca motive edecek ve bu başarı hikayelerini okuduğunuz kişilerin yolunda gitmenize vesile olacaktır.

Onları başarılı kılan özelliklerine bakarak kendinizle kıyaslayın ve kendinize sorular yöneltin, daha sonra da bu soruları kendinizce cevaplandırmaya çalışın. Daha sonrasında bu motivasyonla yapacağınız işler sizi geliştirerek yükselmenize sebep olacaktır.

Bu anlattığımız Milyonerlik İçin 5 Adım içerisinde siz hangilerini yapıyorsunuz veya yapabilirsiniz?

Kendinizi bu adımlarla geliştirerek ve hazır tutarak istediğiniz başarıyı yakalayabilir hedeflediğiniz gelirlere ulaşabilirsiniz.

Tabi ki adımları uygulayarak ve pes etmeden.