Her Gün İşe Gitme Motivasyonu Nasıl Sağlanır

Yapılan araştırmalara göre çoğu iş sahibi insan işe gitme konusunda sıkıntı yaşıyor. Bu, isteksizlikten, belki üşengeçlikten ve benzeri olumsuz durumlardan kaynaklanıyor olabilir. Ancak bir girişimci için bahane edilmemesi gereken durumlardır bunlar. Her gün işe gitme motivasyonu taşıyan bireyler işlerinde başarılı olan kişilerdir. Peki bu isteksizlik, işe gitmekte çekilen zorlukların nedeni ne olabilir? Kişi neden kendi işine gitmekte zorlanır?

İşe Gitme Konusunda Yaşanan İsteksizliğin Nedenleri?

  • Maddi olarak yetersizlik
  • Sürekli başarısız olma korkusu
  • Ekip içi anlaşamama
  • Kendini yetersiz hissetme
  • Güvenlik endişesi

Gibi nedenler kişiyi işine karşı isteksiz yapabilir. Peki bu sorunların nedenlerini aşmak mümkün müdür? Elbette vardır. Bu yazımızda her gün işe gitme motivasyonu nasıl sağlanır, kişinin işine karşı hem sorumluluğu hem de isteği nasıl artar bunlara değineceğiz.

Man in White Shirt Using Macbook Pro

İç Sesi Bilinç Altına İşletmek

İç ses, pozitif düşünceler çok önemlidir. Bazı durumlarda insanlar yapamayacaklarını, cesaretsiz olduklarını dile getirirler. Bu da onları ister istemez iş yapmalarına karşı soğutarak iş yapmalarını engeller. Bu faktörü ancak olumlu iç sesinizi devreye sokarak yenebilirsiniz. “Yapabilirim“,”Yapacağım“,”Başarabilirim” gibi cümleler sizi iş yapmaya teşvik edecekken motivasyonunuzu da olumlu yönde etkileyecektir.

İş Stratejisini Düzene Sokmak/Değiştirmek

İşiniz sizin istediğiniz düzende gitmeyebilir. Dolayısıyla bu durum sizin moralinizi olumsuz etkileyecektir. Bunun da önüne geçmek için işlerinizde yeniden yapılandırmaya gidebilirsiniz. İş planını yeniden yapmak, ekibinizi toplantılara çağırıp düzeninizi tekrar oluşturmak bir yöntemdir.

Hatalarınızın nerede olduğunu belirlemek ve eksik noktalarınıza yönelmek başarısızlığınızı örtebilir.

Bütünden Parçalara Gitmek

İş bütünlüğünü oluşturmak da önemli faktördür. Nitekim işlerinizi bir anda tümüyle yapmanız çok zordur. Ancak iş bölümü yaparak ve işleri zamana bölerek yapmak sizi parçadan bütüne götürür ve emin olun böylece daha verimli bir iş alanı oluşturursunuz.

Planlı Bir İş Hayatı Oluşturmak

Çoğu yazımızda belirttiğimiz gibi bu yazımızda da planın önemi ön planda olacaktır. Çünkü planlı bir girişimci nerede ne yapacağını bilen ve adımlarını ona göre atan bir girişimcidir. Böyle planlı bir girişimcinin başarısız olma ihtimali de yok denecek kadar azdır. Diğer türlü düşündüğümüzde plansız bir girişimci ne yapacağını karıştıracak iken bu olumsuz işlerin sonucu olarak pazarlama konusunda da yetersiz kalır.

Pazarlama konusunda yetersiz ve geri almak girişimin istikrarsızlığına işarettir. Çünkü girişimin devamı ve başarılı olma şartlarından birisi kazanmaktır. Kazanarak ve müşteriler elde ederek girişimin devamı mümkündür.

Planlı bir iş stratejisi sizi kazanmaya teşvik edecektir. Kazanarak devam etmek de sizin motivasyonunuzu ve dolayısıyla işe olan bağımlılığınızı da artıracaktır. Görüldüğü üzere hepsi bir zincir modeli gibi birbirine bağlıdır.

Çevre Baskısından Kurtulmak ve Desteği Arkaya Almak

Çevresel faktörler de insanları olumlu veya olumsuz yönde etkileyebilir. Etrafınızda sizin işlerinize karşı sizi sürekli negatif düşüncelere iten motivasyonunuzun düşmesine sebep olan kişileri aşmak sizin yararınıza olacaktır. O kişilere karşı işinizi kabul ettirmek zorunda değilsiniz.

Ancak buna ek olarak çevrenizde, ki özellikle sizin sektörünüzden, olan kişiler bu gibi durumlarda size destek olabilir sizi yönlendirebilir. Bu kişilerin fikirlerine saygı göstererek ve fikirlerini dikkate alarak hareket etmenizde fayda olacaktır.